Çok Kolay Muzlu Pasta Tanımı (Borcamda)

RenkliDusler

Active member
Çok Kolay Muzlu Pasta Tanımı (Borcamda) İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 adet yumurta (oda ısısında )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Pandispanyanın ortasına:

  • 4 orta uzunluk muz
Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için

  • Yarım paket mika çikolata benmari usulü
Çok Kolay Muzlu Pasta Tanımı (Borcamda) Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kaba yumurtalar kırılır, şeker ilave edilir çırpacakla rengi beyaz olana kadar çırpılır.
  2. Üzerine un, kabartma tozuyla birlikte elenir, vanilinde ek edilir çırpılır.
  3. Borcamın tabanına yağlı kâğıt serilir çırpılan pandispanya hamuru dökülür eşit biçimde düzeltilir yere yavaşça vurulur önce ısıtılmış 180 derece firında denetimli pişirilir.
  4. Uygun bir tencereye süt,nişasta,un yumurta sarısı katılır çırpılır ocağa alınır.
  5. Kontrollü topaklanmasın kıvama gelene kadar karıştırarak pişirilir.
  6. Soğuyunca da bir paket krem şanti ek edilir çırpılır.
  7. Pandispanya 2 ye kesilir yarım su bardağı soğuk sütle ıslatılır krema sürülüp muz kesimleriyle kapatılır.
  8. 2. Parcayada kalan yarım su bardağı sütle ıslatılıp kremayla pandispanya kapatılıp dileğe göre süslenir.Afiyet olsun ????????.
Çok Kolay Muzlu Pasta Tanımı (Borcamda) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst