Ekmek Kadayıf

RenkliDusler

Active member
Ekmek Kadayıf Tanımı İçin Materyaller

Keki için;

  • ️ 6 adet yumurta
  • ️ 2 su bardağı seker
  • ️ 2 su bardağı un
  • ️ 1 paket kabartma tozu
  • ️ 1 paket vanilya
Karamelli şerbeti için;

  • ️ 3 su bardağı su
  • ️ 3 su bardağı seker
Muhallebisi için;

  • ️ 5 su bardağı süt
  • ️ 6 yemek kaşığı un
  • ️ 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • ️ 8 yemek kaşığı seker
  • ️ 2 paket vanilya
Ekmek Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şeker 5 dk çırpılır.
  2. daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek devam karıştırılır.
  3. Evvelden ısıtılmış fırında 170 derecede kekimiz pişene kadar bırakılır.
  4. Bu ortada karamelli şerbetin hazırlanışına geçiyoruz, onun için şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritiyoruz.
  5. Şeker sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş kaynar şu ekliyoruz. Ve devam karıştırıyoruz (Suyu kattığınızda şeker katılaşıyor).
  6. Krema için hindistan cevizi ve vanilya hariç tüm materyalleri karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Pişen kremaya hindistan cevizi ve vanilya ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kekimizi ortadan ayırıp iki kesim haline getiriyoruz. Modülün bir adedini tepsiye geri koyup, karamelli şerbet ile ıslatıyoruz.
  9. Ortasına kremamızı döküp her yerine yayıyoruz.
  10. Üstüne dikatli bir biçimde öteki kek kesimini yerleştirip, bir daha şerbet ile ıslatıyoruz.
  11. Buzdolabına kaldırıp bir gün soğumaya bırakıyoruz (Bir gün buzdolabında bekletildiği vakit daha kıvamlı oluyor).
  12. Kaymak ile servis edip isteğe nazaran üzerine çekilmiş antep fıstığı da serpilebilir. Afiyet olsun .
Ekmek Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst