Elmalı Kuru Üzümlü Kek

RenkliDusler

Active member
Elmalı Kuru Üzümlü Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt +2 yemek kaşığı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
(bardak ölçüm 200ml)

Üzeri için;

  • Kenara ayrılan bir bardak sos
  • 2 tane elma
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz tarçın
  • 2 avuç fındık
  • 1 avuç dolusu kuru üzüm
Elmalı Kuru Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncellikle kuru üzümleri on dakika kadar suda bekletip süzün ve kek kalıbını çokça yağlayın,elmalarınızı ince ince dilimlere kesin ve fırınınızı açın .
  2. Uygun bir kabın içerisine yoğurt, şeker, yağ ve vanilya şekeri alınarak çırpılır.
  3. Üzerinin sosu için hazırlanan karışımdan bir bardak kenara ayrılır.
  4. Kalan kek hamuruna yumurta eklenir ve karıştırılır.
  5. En son olarak un ve kabartma tozu eklenerek fazlaca az çırpılarak yağlanmış kek kalıbına boşaltılır ve spatulayla her tarafı eşit biçimde düzeltilir. (mutfak tezgahı üzerinde kek kalıbını vurunki kek harcı her tarafa eşit biçimde yayılsın ).
  6. Fındık ve tarçın karıştırılır ve üzerine karışımdan biraz serpilir.
  7. Elmalarda kek harcına dizilerek kalan fındık ,tarçın karışımı ve kuru üzüm serpilerek öncesinden ısıtılmış fırında 170/180°de yaklaşık 40/45 dakika pişirilir.
  8. Fırından fırına farklılık gösterdiği için denetimi pişirin.
  9. Pişen kek fırından alınarak birinci sıcaklığı gidince ayrılan bir bardak sos üzerine gezdirilir ve dinlenmeye bırakılır (beş dakika kâfi olacaktır epey bekletmeyin).
  10. Dinlenen elmalı pasta dilimlere kesilerek servis edilir ,yapacaklara şimdiden afiyet olsun ????.
Elmalı Kuru Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst