RenkliDusler
Active member
Elmalı Pudingli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
Not EkleTanımı Yazdır
								Hamuru için
- 180 gram yumuşamış margarin
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 adet yumurta
 - 2.5 su bardağından biraz fazla un
 - 1 adet vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 fiske tuz
 
- 5 orta uzunluk elma
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 1 çay kaşığı tarçın
 
- 2 paket vanilyalı puding
 - 1 litre süt
 
- Hamur kırıntısı
 - 70 gram yumuşamış margarin
 - 2 tatlı kaşığı şeker
 - Aldığı kadar un
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıp hamurumuzu hazırlayalım.
 - Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının altına yağlı kağıt serelim.
 - Kenarlarını margarin ile yağlayalım.
 - Hamuru altına ve kenarlarına fotoğraftaki üzere yerleştirelim ve buzluğa kaldıralım.
 - İç harcı için elmaları soyup küp küp keselim tarçın ve şeker ekleyip karıştıralım onu da hamurun ortasına koyup yeniden kek kalıbını buzdolabında bekletelim.
 - Puding ve sütü tencereye alıp pişirelim. Yoğunlaşınca ocaktan alıp dikkatlice elmaların üzerine gezdirelim yavaşça dökün hamuru geçmesin.
 - En son üstündeki hamur kırıntısı için gereken materyallerden yumuşak bir hamur hazırlayalım.
 - Üzerine istediğiniz biçimde yerleştirebilirsiniz ben ufak ufak toplar yapmayı tercih ettim.
 - 170 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
 - Altının ve üstünün yeterli kızarması lazım. Fırından aldıktan daha sonra büsbütün soğuduktan daha sonra üzerini düzgünce kapatıp servis yapacağınız vakte kadar buzdolabında bekletin. En az 5 saat beklesin.