RenkliDusler
Active member
Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
(tarifim küçük yuvarlak borcam ölçüleridir)
								- 3 büyük kırmızı elma
 - Yarım çay bardağı şeker
 - 1 çay kaşığı tarçın
 - 2 yemek kaşığı ceviz
 - Hamuru için
 - 125 gram margarin
 - 1 adet yumurta
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı yoğurt
 - 5 yemek kaşığı pudra şekeri
 - 5 yemek kaşığı nişasta
 - 1 adet kabartma tozu
 - 1 adet vanilya
 - Yeteri kadar un
 
Not EkleTanımı Yazdır
(tarifim küçük yuvarlak borcam ölçüleridir)
- Evvel soğuması için iç harç dolgusunu hazırlamakla başlıyoruz.
 - Elmaları yıkayıp kabuğu soyup rendeleyelim.
 - Altı kısık tavada 2-3 dk şekerle pişirelim. Soğuyunca ceviz ve tarçını ek edelim.
 - Elmalar hayli sulu ise süzgeçle suyunu süzdürelim ki hamuru yumuşatmasın.
 - Hamur için oda sıcaklığına gelmiş margarini yumurtayı yoğurdu ve un hariç öbür tüm gereçleri bir kaba boşaltıp margarini düzgünce yedirelim.
 - En son unu ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan lakin hayli ta sert olmayan bi hamur elde edelim.
 - Hamurdan küçük bir kesim alıp buzluğa atalım(en üstüne rendelemek için)
 - Yağladığımız kalıba elimizle hamuru bastırarak yayalım ve çatalla delikler açalım ki hayli kabarmasın.
 - En son süreç olarak da harcı döküp yayalım ve buzluktaki hamuru üzerine rendeleyelim.
 - 180 derece klasik fırın ayarında pembeleşinceye dek pişirelim.
 - Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim. Deneyeceklere afiyet olsun????????