Elmalı Tart

RenkliDusler

Active member
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 200 gram un
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gram şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram yumuşak tereyağ/margarin
İç harcı:

  • 1 ½ kg tatlı elma
  • 75 gram şeker
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 25 gram tereyağ
Üzerine:

  • 150 gram un
  • 100 gram şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 100 gram yumuşak tereyağ/margarin
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için tüm materyalleri bir kaba alın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
  2. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Hamurun 3/4 tabana koyun çatal batırın.
  3. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında (fanlı 180 ° c) 15 dk pişirin fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  4. Soğuduktan daha sonra artan hamuru 2 cm yüksekliğinde kenar yapın.
  5. Elmaları soyun küp küp kesin. Tencereye tüm gereçleri alın ve 10 dk kadar soteleyin. Ilimaya bırakın.
  6. Üzeri için tüm gereçleri bir kaba alın ve yoğurun.
  7. Elma harcı kalıba aktarın.
  8. Hazırladığınız hamurdan kesimler koparin ve üzerini büsbütün kaplayın.
  9. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 40 dk pişirin.
  10. Piştikten daha sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  11. Soğuduktan daha sonra kelepçeyi alın.
  12. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun inşallah.Deneyeceklerin şimdiden eline sıhhat.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst