En sevdiğiniz Instagram fenomenlerinin chatbot versiyonuna hazır mısınız?

BadılCan

Member
Etkileyici olmak çok fazla iş gerektirebilir. Instagram, yapay zekanın çok yardımcı olabileceğine inanıyor.

Instagram, hayranlarla etkileşime geçmek için yapay zekaya dayalı bir program için popüler fenomenleri işe alıyor. Bu, Instagram'ın ana şirketi Meta'nın teknolojiyi ürünlerine genişletmeye çalışmasının son örneği.

Şirketin planları hakkında bilgi veren beş kişiye göre, erken test aşamasında olan ve “Yaratıcı Yapay Zeka” olarak bilinen program, etkileyicilerin sosyal ağdaki doğrudan mesajlar ve muhtemelen gelecekte Instagram yorumları aracılığıyla hayranlarla sohbet etmesine olanak tanıyacak. Kaynaklar, programın aslında Instagram fenomeninin hayranlara yanıt vermek için “sesini” taklit eden bir sohbet robotu olacağını söyledi.

İki kişi, çoğu mesajın otomatik olarak gönderildiğini ve en azından başlangıçta bunların yapay zeka tarafından oluşturulduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

İnsanlara göre amaç, çok sayıda takipçiye sahip içerik oluşturuculara hayranlarla daha iyi etkileşim kurma olanağı verirken çok sayıda mesaj ve yoruma kişisel olarak yanıt verme iş yükünü azaltmak. İnsanlar, programın bir parçası olarak gizlilik anlaşmaları imzalamaları gerektiği için anonimlik koşuluyla konuştu.


Instagram'ın moda ortaklıkları direktörü Eva Chen, yakın zamanda girişimi içerik oluşturuculara tanıttı ve tartışmalara katılan üç kişiye göre platform, ajansları da bu konuda bilgilendirdi. Programın geniş çapta yayınlanıp yayınlanmayacağı belli değil.

İki kaynak, içerik oluşturucuların önceki Instagram gönderileri, doğrudan mesajları, yorumları ve Reels ve Instagram Stories'den gelen sesler de dahil olmak üzere Meta'nın konuşma şeklini kopyalamak için kullanacağı verileri seçebileceğini söyledi. Bir kişi, etkileyicilerin belirli sorulara belirli yanıtlar da dikte edebildiğini söyledi.

Meta'nın bir sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.

Meta, yapay zekayı, reklam sistemlerini geliştirmekten akıllı gözlüklere ve diğer donanım projelerine yapay zeka asistanları oluşturmaya kadar şirketin tüm alanlarına entegre etmek için agresif bir şekilde çabaladı. Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yapay zekanın insanlar, işletmeler ve bir bütün olarak ekonomi için “giderek daha önemli bir fırsat etkeni” olacağına inandığını söyledi.

Bay Zuckerberg ayrıca insanların günlük görevleri ve diğer iş türlerini tamamlamalarına yardımcı olacak yapay zeka asistanlarının her yerde bulunabileceği bir dünya tasavvur etti. Meta, Google, Microsoft ve OpenAI gibi firmalarla rekabet ederek teknoloji gelişimini iyileştirmek için kurumsal sistemleri yeniden tasarlamaya milyarlarca dolar akıttı.

Ve Meta, yıllardır bunu başaramasa da, Instagram ve Facebook da dahil olmak üzere sosyal ağlarına etki sahibi kişileri işe almak için milyonlarca dolar harcadı. Bay Zuckerberg, “milyonlarca YouTuber'ın geçimini sağlayabileceği en iyi platformu yaratmak” istediğini söyledi.


Meta'nın planlarına aşina olan iki kişiye göre, bazı etkileyiciler yakın zamanda New York'ta Mayıs ayında düzenlenen bir etkinliğe davet aldılar ve burada Meta, şirketin yeni ve deneysel yapay zeka ürünlerinden bazılarını sergilemeyi planladığını söyledi.

Creator AI programı, Meta'nın Kendall Jenner ve Mr. Beast gibi ünlülerin benzerliklerinden oluşturulan bir dizi AI avatarını entegre etmeye yönelik önceki çabalarını genişletiyor. Bu programda Meta, Instagram ve Facebook'ta “Billie” veya “Zach” adında, katılan ünlülerin yüzleriyle tasvir edilen ve hayranlarla etkileşime girebilen tamamen yeni karakterler yarattı.

Bazı içerik oluşturucuların, takipçileriyle olan etkileşimlerini otomatikleştirme fikri konusunda endişeleri var ve bunun, ağızlarına katılmadıkları kelimeler koyabileceğini söylüyorlar. Diğerleri ise bir chatbotun hayranlarla olan etkileşimlerinin içeriğini kopyalayabileceği fikrine karşı çıkıyor. Etkileyicilerin çoğu, takip ettikleri çevrimiçi kişiliklerle daha özgün ve doğrudan bağlantı isteyen insanlarla etkileşim kurarak başarıya ulaşır.

Yine de programın bir emsali var. Bazı içerik oluşturucular, Instagram ve Facebook hesapları aracılığıyla aldıkları mesajlara yanıt vermelerine yardımcı olmak için halihazırda üçüncü taraf ajanslara ve araçlara güveniyor. Böyle bir şirket olan School of Bots, takipçileriyle doğrudan mesaj tartışmalarını otomatikleştirmek isteyen etkileyicilere bir AI sohbet robotu programı satıyor.

Meta'nın yapay zeka destekli ilk avatar serisi henüz büyük bir başarı yakalamış gibi görünmüyor. Bayan Jenner'dan ilham alan karakter Billie'nin Instagram'da 193.000 takipçisi varken, hesaptaki son videoya yapılan yorumlar büyük ölçüde eğlendirildi. 12.700'den fazla beğeni alan bir yorumcu, “Bu çok aptalca” dedi. Bir başkası, yıldızın adını yanlış yazarak, “Kyndall'ın bu robotun kendisini taklit etmesi hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum” dedi.

Ve bir diğeri: “Neden bir robota mesaj atmak istiyorsun?”
 
Üst