RenkliDusler
Active member
Erikli Tarçınlı Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 adetyumurta
 - 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
 - 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket hamur kabartma tozu
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 1 küçük çay bardağı dövülmüş ceviz
 - 2 su bardağı un
 - 2 tane orta uzunluk anjelika erik
 
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
 - 1 çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve yumurtalar çırpma teliyle biraz karıştırılır. ondan sonrasında erik hariç öteki gereçler sırasıyla eklenir ve güzelce karıştırılır. çok koyu bir kek harcı oluyor.
 - Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilir kek harcı yayılır. Üzerine ince dilimledigimiz erikler dizilir.
 - Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir (Pişme mühleti ve derecesini kendi fırınınıza göre ayarlayın)
 - Kekimiz soğuduktan daha sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.