Fırında Kabak Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg dilimlenmiş bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 portakal rendesi
Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kişi sayınıza göre materyalleri azaltabilir yahut artırabilirsiniz. Şekeri de tıpkı biçimde yapabilirsiniz. Biz hayli tatlı tercih etmediğimiz için bu kadar kâfi oluyor.
  2. Dilimlenmiş kabaklarımızı, şekeri, tarçını, portakal rendesini fırın poşetine alıyoruz.
  3. Poşeti döndürerek arasındakileri düzgünce harmanlıyoruz.
  4. Poşetin ağzını kapatıp üzerine birkaç delik açıyoruz. Ben yarı yarıya böldüm 2 başka poşet kullandım.
  5. 180 derecede önce ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiyoruz. (kontrollü pişirelim. ).
  6. Piştikten daha sonra birinci ılıklığı çıkınca tahin ve ceviz ile servis edelim.
Afiyet olsun
☺
????.

Fırında Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst