RenkliDusler
Active member
Fıstıklı Çıtır Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 300 gram çiğ kadayıf
 - 100 gram teremyağ
 - 100 gram sade yağ
 - 200 gram yavaşça iri çekilmiş antep fıstığı
 
- 1.5 su bardağı şeker
 - 1+çeyrek su bardağı su
 - 1 yemek kaşığı limon suyu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker uygun tencereye temalıp orta ateşte kaynamaya bırakılır.
 - Kaynamaya başlayınca altı kısılır 25 dk bu türlü kaynatılır.
 - En son limon suyu temalır altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
 - Kadayıf için:30 cm 2 tepsi tepsi kullanılacak.
 - Öncelikle teremyağ eritilir soğumaya bırakılır.
 - Uygunca soğuyunca alt kısmı sulanacak.
 - Kenardan kırılır ortasındaki su dökülür.
 - Çıkan yağın yarısı ve 50 gram sade yağ bir tepsiye kalan yarısı ve 50 gram sade yağda öbür tepsinin tabanına sürülür.
 - Kadayıfın yarısı azar azar tepsinin her yerine gelecek biçimde tepsiyi çevire çevire dökülür.
 - daha sonra fıstık her tarafa eşit yayılır.
 - Kalan kadayıf tekrar birebir biçimde fıstığın üstüne yayılır.
 - Kenarda kalan kadayıflar bıçakla içe yanlışsız çekilir düzeltilir. Çok yavaşça elle baştırılır.
 - Ocağın orta gözünde kısarak çevire çevire pişirilir.
 - Altı kızaran kadayıf yağ sürülmüş öteki birebir boyuttaki tepsiye aykırı çevrilir.
 - yeniden birebir biçimde pişirilir.
 - Pişen kadayıfa yeterlice soğuyan şerbet dökülür.
 - Biraz dinlendirilen kadayıfın üstü süslenir ister sıcakken yenilir ister soğutarak tüketilir. Çıtırlığı kaybolmuyor.