Gül Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 yahut 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı fındık (Üzerini süslemek için)
Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 damla limon suyu
Gül Tatlısı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbeti için bir tencerede su ve şekeri kaynatın.
  2. Kaynarken 2 damla limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte bu türlü kaynattıktan daha sonra ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  3. Geniş bir karıştırma kabında tereyağ, yoğurt,irmik, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Hamuru beze haline getirin.
  5. Hamurları teker teker unlanmış tezgahta dağılmayacak incelikte açın ve çay bardağının ağzı ile yuvarlak olacak biçimde kesin.
  6. Kesildiğinde arta kalan hamurlara bir daha tıpkı süreci uygulayın.
  7. Yuvarlakları toplamda 4 adet hamuru arka arda birbirlerine değecek biçimde dizin ve rulo biçiminde sarın.
  8. Rulonun tam ortasında yavaşça kesin ve kesilen tarafı altta kalacak biçimde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
  9. Her tatlının ortasına fındık yerleştirin.
  10. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün ve 25 dakika kadar bu türlü bekletin. Afiyet olsun.
 
Üst