Güllaç (Tam Ölçülü, Enfes)

RenkliDusler

Active member
Güllaç (Tam Ölçülü, Enfes) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç (300 gr)
  • 1,4 litre süt (7 su bardağı)
  • 1 su bardağı ve 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilin
Üzeri için;

  • Nar
  • Antep fıstığı
Güllaç (Tam Ölçülü, Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml.

  1. Tencereye süt, şeker ve vanilini aldıktan daha sonra karıştırarak ısıtmaya başlayın.
  2. Şeker büsbütün erimeli lakin sütün fazlaca fazla ısınmaması gerekiyor. Aksi biçimde güllaç hamur olur.
  3. Serçe parmağınız ile denetim ettiğinizde yakmıyorsa olmuş demektir.
  4. Güllaç yaprağının parlak kısmı üstte olacak biçimde tepsiye alın.
  5. Ben yuvarlak tepsi kullandım, yaprakları parçalayarak dikdörtgen borcam da tercih edebilirsiniz.
  6. Üzerine her yeri ıslanacak biçimde 2-3 kere kepçe süt gezdirin.
  7. Ardından 5 adet yaprağı tamamlayana kadar bu türlü devam edin.
  8. Beşinci katı da ıslattıktan daha sonra üzerine 1 su bardağı çekilmiş cevizi serpin.
  9. Kalan 5 yaprağı da tıpkı biçimde ıslatarak tamamlayın.
  10. Tatlıyı çekmesi için en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  11. Güllacı servis etmedilk evvel dilimleyip, üzerini dilediğiniz biçimde süsleyin. Ben nar ve antep fıstığı tercih ettim.
Deneyeceklere afiyet olsun ????.

Güllaç (Tam Ölçülü, Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst