Güllaç

RenkliDusler

Active member
Güllaç Tanımı İçin Gereçler

  • 2 paket küçük güllaç
Şerbeti için;

  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • İri çekilmiş çekilmiş ceviz içi
Süslemesi için

  • Toz antep fıstığı
  • Çilek
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tencereye süt ve şekeri alın.
  2. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  3. Şeker eridiğinde ocağı kapatın.
  4. Sütü oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Bu fazlaca kıymetli şayet sütü sıcak olursa güllaç hamur olur.
  5. Bir paket güllaç yapraklarını borcama şerbet ile ıslata ıslata dizin.
  6. Çekilmiş cevizi dökün.
  7. Öteki paket güllaç yapraklarınıda tıpkı biçimde ıslata ıslata dizin.
  8. Her yeri düzgünce ıslanmış olmalı.
  9. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirip üzerine toz fıstık ve çilek ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun ????.

Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst