RenkliDusler
Active member
Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 12 yaprak güllaç
 - 1,5 litre süt
 - 2 su bardağı şeker
 - 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtalım, şekerler büsbütün eridikten daha sonra ocağımızın altını kapatalım (Tatlının hamur olmaması için sütün ılık olması gerekiyor)
 - Güllaç yapraklarınızın boyutuna nazaran derin bir tepsi seçip, güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek biçimde tepsiye koyalım.
 - Üzerine her yanı ıslanacak biçimde sütü gezdirelim.
 - Altı güllaç yaprağı için birebir süreci yenidenlayalım ve 6. katı da ıslattıktan daha sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine başka güllaç yapraklarını da birebir biçimde ıslatarak serelim.
 - Hazırladığımız tatlımızı en az 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
 - sonrasındasında üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. ????afiyet olsun.