Haşhaşlı Revani

RenkliDusler

Active member
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon
Üzeri için;

  • 2 paket kremşanti
  • 2,5 su bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır.
  2. Yumurta ve şeker yeterlice çırpılır.
  3. Süt ve sıvı yağ evlenir çırpılır.
  4. Un, kabartma tozu, vanilya eklenip, çırpılır, daha sonra irmik haşhaş eklenip, çırpılır.
  5. Yağlanmış kare borcama dökülür.
  6. 180 derece evvelde ısıtılmış fırına konur birinci 15 dk fırının kapağını açmayın kabarması için.
  7. Sıcak keke soğuk revani dökülür uygunca soğuması beklenir.
  8. Kremşanti ve süt çırpılır soğumaya bırakılır dilerseniz içerisine haşhaş da ekleyebilirsiniz.
  9. Üzerine kremşanti ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun:).
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst