RenkliDusler
Active member
Havuçlu Bisküvili Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Alt tabanı için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Alt tabanı için;
- 6 adet havuç
 - 1 paket petibör bisküvi
 - 7 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
- 1 litre süt
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 3 yemek kaşığı un
 - 6 yemek kaşığı şeker
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket krema
 
- Tarçın
 - Ceviz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda alt tabanı için rendelenmiş havuç, sıvı yağ ve şekeri tavaya alıyoruz ve suyunu salıp yeniden çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan havucu ocaktan alıyoruz ve soğuması için biraz bekletiyoruz.
 - Akabinde küçük küçük parçalanmış bisküviyi, cevizi ve tarçınıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harcımızı borcamın tabanına eşit biçimde yayıyoruz.
 - Muhallebisi için; krema hariç bütün materyalleri ekleyip göz göz olup kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp orta ara karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
 - Akabinde kremayı ekleyip düzgünce çırpıyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi havuçlu harcımızın üstüne döküyoruz ve düzeltiyoruz.
 - Tatlımızın soğuyup muhallebinin donması için buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerini tarçın ve cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.