Hurmalı Puding

RenkliDusler

Active member
Hurmalı Puding Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 5 adet etli hurma
  • 6 adet kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 ölçü hindistan cevizi
Hurmalı Puding Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir tencereye sütü, unu, toz şekeri, kakaoyu ve çekirdeği çıkarılıp, kabuğu soyulmuş hurmaları alıyoruz ve en az 1 dakika blenderlıyoruz.
  2. Karışımı ocağa alıp yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kupları, ocaktan aldığımız pudingle yarısına kadar dolduruyoruz.
  4. Elimizle parçaladığımız pötibör bisküvilerin yarısını pudingin üzerine ekliyoruz ve kalan pudingi kuplara paylaştırıyoruz.
  5. Kalan pötibör kırıntıları ve hindistan cevizi ile üzerini süslüyoruz. Oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabında en az 5 saat bekletiyoruz.
  6. Dilerseniz 1-2 gece bekletip, o denli tüketebilirsiniz, sütlü tatlılar bekledikçe lezzetlenir. Afiyet olsun!.
Hurmalı Puding Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst