RenkliDusler
Active member
Hurmalı Puding Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 5 adet etli hurma
- 6 adet kakaolu pötibör bisküvi
- 1 ölçü hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye sütü, unu, toz şekeri, kakaoyu ve çekirdeği çıkarılıp, kabuğu soyulmuş hurmaları alıyoruz ve en az 1 dakika blenderlıyoruz.
- Karışımı ocağa alıp yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Kupları, ocaktan aldığımız pudingle yarısına kadar dolduruyoruz.
- Elimizle parçaladığımız pötibör bisküvilerin yarısını pudingin üzerine ekliyoruz ve kalan pudingi kuplara paylaştırıyoruz.
- Kalan pötibör kırıntıları ve hindistan cevizi ile üzerini süslüyoruz. Oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabında en az 5 saat bekletiyoruz.
- Dilerseniz 1-2 gece bekletip, o denli tüketebilirsiniz, sütlü tatlılar bekledikçe lezzetlenir. Afiyet olsun!.