RenkliDusler
Active member
İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 yemek kaşığı teremyağ
 - 2 bardağı şeker
 - 2 su bardağı süt
 - 2 su bardağı su
 - 2.5 su bardağı irmik
 - Fındık ve ceviz isteğe bağlı
 - Limon kabuğu
 - Tarçın
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ile suyu karıştırıp eritelim kaynatıp, kenara alalım sütü de kaynatalım.
 - daha sonra teremyağını eritilip, irmiği kavuralım, rengi kahverengine dönünce fındık ve cevizi ekleyelim 3 dk daha kavuralım. Limonuda ekleyelim.
 - daha sonra sıvıları ekleyelim suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştıralım, 5 dk dinlenmeye bırakalım. daha sonra dondurma ile yada sade bir biçimde servis edelim.