Isırgan Otu Yemeği

RenkliDusler

Active member
Isırgan Otu Yemeği Tanımı İçin materyaller


  • 500 gr ısırgan otu
  • Mısır unu (istenilen kıvama göre eklenecektir)
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
Isırgan Otu Yemeği Nasıl Yapılır?


  • Isırgan otu ellere eldiven giyilerek dikkatli bir biçimde ayıklanır. Sert olmayan yapraklarda kullanılabilir.
  • İnce kıyılan ısırgan otu kaynar suda haşlanır.
  • Haşlanınca ısırgan otları kenara alınır ve haşlama suyunda 1 bardak ayrılır, kalan su acı tat vereceği için kullanılmaz.
  • Isırgan otları tencereye alınır, üzerine bir bardak haşlama suyundan 1 bardak sıcak suda eklenir.
  • Mısır unu kıvam alana kadar koyulur bir yandan karıştırılır.
  • İstediğiniz kıvama geldiğinde altı kapatılır.
  • Farklı bir tencerede tereyağı eritilir, içine ezilmiş sarımsak eklenir. Çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Isırgan Otu Yemeği Kaç Kalori?

  • Isırgan otu yemeğinin 100 gramı 60, bir porsiyonu ise yaklaşık 170 kaloridir.
 
Üst