Islak Kek

RenkliDusler

Active member
Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu(ben bir tatlı kaşığı karbonat kullanıyorum denk oluyor)
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
Sosu için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
Kulladığım bardak ölçüsü 200ml


Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel keki yapacağız, uygun cam bir kapta en evvel yumurtaları ve şekeri beyaz köpük olana kadar güzelce karıştırıyoruz.
  2. ondan sonrasında un ve kabartma tozu hariç hepsini ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Yeterlice karıştırdıktan daha sonra unu ve kabartma tozunuda ekliyoruz.
  4. Olağan kek üzere kıvamlı değil daha cıvık olucaktır korkmayınız.
  5. Uzun büyük bir borcamı yağlayıp içine döküyoruz.
  6. 180° öncesinden ısıtılmış fırına itiyoruz. Dikkatli pişirin fazla uzun sürmeyecektir pişmesi, bıçak yahut kürdan sayesinde içinin hamur olup olmadığını denetim edebilirsiniz.
  7. Kek pişerken sosunu yapalım. Uygun bir tencerede bütün gereçleri karıştırıp orta ateşte kaynatıyoruz ve bu müddette karıştırmayı bırakmıyoruz devamlı karıştırıyoruz pişene kadar.
  8. Kaynadığında altını kapatıyoruz.
  9. Sosu dökmedilk evvel keki kesin ve üzerine kürdan sayesinde delikler açın.
  10. daha sonra sosu eşit biçimde her yerine dökün.
  11. Üzerine hindistan cevizi, fıstık, vişne, çilek koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst