Ispanaklı Pasta

RenkliDusler

Active member
Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi(15 yaprak ıspanak)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yağlı kağıt
Kreması için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket muzlu creme ole
  • 3 su bardağı süt
Keki ıslatmak için;

  • Yarım kase kadar süt
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhabalar
☺
.

  1. Ispanaklarımızın sap kısmını keserek yıkayalım.
  2. daha sonra küçük bir tencereye alalım üstüne yarım su bardağı sıcak su döküp 1 -2 dakika ıspanaklar yumuşayana kadar pişirelim.daha sonra blendardan geçirelim .
  3. Su bardağına koyup kenarda soğumaya bırakalım.
  4. Yumurtalarımızı ve şekerimizi hoş bir biçimde çırpalım .
  5. Yağımızı ve püremizi ekleyelim, çırpıcının en düşük ayarda karıştıralım.
  6. Unumuzu,vanilyamızı ve kabartma tozumuzu ekleyip karıştıralım.
  7. Tepsimize yağlı kağıdımızı dökelim ince katman oluşturalım.
  8. 170*derece fırına kekimizi gönderelim.
  9. Bir kaba krem şanti ve crem olemizi alıp sütle karıştırıp buzdolabına koyalım.
  10. Kekimiz piştikten daha sonra çıkartıp soğumasını bekleyelim.
  11. Kekimiz soğuduktan daha sonra borcamımıza uygun biçimde yanlarından keselim.
  12. Borcamın içine aykırı biçimde koyup üstüne sütümüzü dökelim.
  13. Dökten daha sonra üstüne kremazımızı yayalım.
  14. daha sonra pastamızı dolaba koyalım.
  15. Kestiğimiz kekleri robottan çektirelim üstüne ekleyelim 1 gece bekletelim. Afiyet olsun????.
Not:Fırın ayarınızı kendi fırınınıza bakılırsa ayarlayınız.

Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst