İzmir Bombası

RenkliDusler

Active member
İzmir Bombası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su
  • Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un (1.5 su bardağı kadar)
İçi için

  • Sürülebilir kahvaltılık çikolata (Nutella kullandım)
İzmir Bombası Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kaba su, sıvı yağ, şeker ve tuzu koyarak karıştıralım.
  2. Akabinde unu denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım.
  3. Hamurun üzerini kapatarak 20 dakika dinlendirelim. Hamuru bölerek ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  4. Oklava yahut merdane ile bezelerimizi epeyce ince olmayacak biçimde açalım fazla kalında olmasın içine 1 tatlı kaşığı çikolata koyalım ben epey dağılmaması için buzdolabından çıkardım çikolatayı o denli tavsiye ederim.
  5. Son olarak hamuru kenarlarında toplayarak fazlasını makasla kesiyoruz.
  6. Pişirme kağıt fırın tepsisine diziyoruz tıpkı biçimde hepsini sırasıyla bu süreci yapalım.
  7. 220 derece fırında 15-20 dakika ortası pişirelim üzeri fazla kızarmayacak yavaşça kızaracak daha fazla kızarmadan fırından alın. Çayla hoş masraf afiyet olsun????
 
Üst