Japon Tatlısı Mochi

RenkliDusler

Active member
Japon Tatlısı Mochi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yapışkan pirinç unu (bu malzemeyi bulamazsanız olağan pirinç unu kullanın lakin asıl tadını yapışkan pirinç unu verir)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı pudra şekeri ( daha tatlı olsun isterseniz zevkinize bakılırsa arttırın)
  • Mısır nişastası ( yoğururken kullanılacak)
İçi için;

  • Çilek (başka meyvelerle de yapılabilir)
Japon Tatlısı Mochi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hadi tarife geçelim????Pirinç unu, su ve şeker bir kapta karıştırılır.
  2. İçine su doldurulmuş bir tencereye oturtulur.
  3. Kapağa pak bir havlu sarılıp ağzı kapatılır ve kısık ateşte 30 dk pişirilir.
  4. Hamur piştikten daha sonra tezgaha mısır nişastası serpilir ve hamur üzerine alınır.
  5. Hamurun üzerine de nişasta serpilir ve evvel el sayesinde ondan sonrasında oklavayla hamur açılır.
  6. Eşit modüllere bölünerek ortalarına çilek yerleştirilir ve uçlar birleştirilip kapatılır.
Not: Nişastalı olduğu için 1-2 gün daha sonra yemenizi öneririm.Deneceklere şimdiden afiyet olsun.Yapılış hali youtube kanalımda
❤


Japon Tatlısı Mochi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst