RenkliDusler
Active member
Kadife Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için ;
Not EkleTarifi Yazdır
????Tüm materyaller oda sıcaklığında olursa kek daha hoş kabarır.
????Süte limon suyu yerine 1 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyebilir ve daha yumuşak tatlı buttermilk hazırlayabilirsiniz(limonlu yaparsanız yavaşça limon aromalı oluyor).
Detaylı anlatım ınstagram sayfamda mevcut buraya görüntü yükleyemiyorum ????.
Instagram sayfama beklerim ????.
????ogretmen_annenin_gunluguu????.
Kadife Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								Keki için ;
- 3 adet yumurta
 - 2 çay bardağı şeker
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 1 tatlı kaşığı sirke
 - 1 yemek kaşığı limon suyu
 - 2 su bardağı+2 yemek kaşığı un
 - 2 tatlı kaşığı kakao
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 çay kaşığı karbonat
 - Yarım çay kaşığı tuz
 - 1 çay bardağı krema(yoksa 1 çay bardağı daha süt )
 - 1.5 tatlı kaşığı kırmızı besin boyası
 
- 1 su bardağı pudra şekeri
 - 125 gram tereyağı
 - 1 paket kremşanti
 - 300 gram labne peyniri
 - 1 paket vanilya
 
- 1 su bardağı süt
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt kaynatılır ve içine limon suyu eklenerek 20 dk beklemesi için kenara alınır (Sütün ortasında pelte oluşması beklenir. Yabancı kaynaklarda buttermilk denir).
 - daha sonra yumurtalar ve şeker yeterlice çırpılır(burdan daha sonra mikser kullanmıyoruz)
 - Üzerine buttermilk,yağ ,krema ,tuz eklenir.
 - Sirke içine karbonat eklenerek köpürünce karışıma eklenir ve çırpıcı ile karıştırılır.
 - Un,kakao,kabartma tozu ve vanilya başka bir kapta karıştırılıp karışıma eklenir ve kaşık yardımı ile karıştırılır.
 - En son besin boyası da eklenip homojen bir karışım elde edilir.
 - 20 cm lik kalıba dökülür ve önce ısıtılmış 170 °c lik fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir. (kürdan ile denetim edelim orta ara fırından fırına fark ediyor pişme süresi).
 - Kek pişene kadar krema hazırlanır.
 - Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekeri mikser ile yeterlice çırpılır.
 - Üzerine labne,kremşanti ve vanilya eklenerek pürüzsüz bir karışım elde edilir.
 - Fırından çıkan kek soğuduktan daha sonra 2 ya da 3 e ayrılır her kat sütle ıslatılır.
 - Aralarına ve en üste krema paylaştırılır.
 - İstenirse kenarlara da yavaşça sürülebilir.
 - Üzeri istenilen biçimde süslenir.
 
????Tüm materyaller oda sıcaklığında olursa kek daha hoş kabarır.
????Süte limon suyu yerine 1 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyebilir ve daha yumuşak tatlı buttermilk hazırlayabilirsiniz(limonlu yaparsanız yavaşça limon aromalı oluyor).
Detaylı anlatım ınstagram sayfamda mevcut buraya görüntü yükleyemiyorum ????.
Instagram sayfama beklerim ????.
????ogretmen_annenin_gunluguu????.
Kadife Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı