Kakaolu Pankek

RenkliDusler

Active member
Kakaolu Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kakaolu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpın. Süt ve sıvı yağ ekleyip, birbiriyle özlesene dek yine çırpın.
  2. Un, kakao ve kabartma tozunuda ekleyip, kek kıvamında bir harç elde edin.
  3. Tavayı güzelce ısıtın bir tatlı kaşığı yağ döküp, peçeteyle yayın.
  4. Çorba kaşığıyla birer kaşık olacak biçimde sıcak tavaya dökün, spatulayla kabarıp, göz göz olduktan daha sonra art yüzeyini çevirin iki tarafı pişince tavadan alın.
  5. Soğuduktan daha sonra ortasına çikolata bal labne sürebilirsiniz her türlü hoş oluyor. Annelerin kurtarıcısı beslenme için epeyce uygun bir tanım.
Kakaolu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst