Kara Aş

RenkliDusler

Active member
Kara Aş Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram karamuk kurusu/tazesi
  • 250 gram toz şeker
  • 100 gram çekirdeksiz üzüm
  • 100 gram iç fındık (80 gramı çekilmiş olacak)
  • 100 gram ceviz içi(çekilmiş)
  • 2 fincan nişasta
Kara Aş Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle üzümler bol suda yıkanır.
  2. daha sonra nişasta haricindeki bütün materyaller bir tencereye konup, ocağa alınır.
  3. Nişasta biraz su ile açılıp tencereye bir kısmı konur.
  4. Kaynadıkça koyulaşacağı için nişastayı denetimli olarak koyuyoruz.
  5. Muhallebi kıvamına gelip kaynayınca altını kapatıyoruz.
  6. Kuplara koyup servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Kara Aş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst