Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • Kızarmış etimek ekmeği
  • 2 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
Muhallebisi için;

  • 1 paket teremyağ
  • 1 litre süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Kremşantisi için

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti yapıyoruz şekeri tencereyle ocağa alıp, düzgünce rengi kahverengi olana kadar yakmadan kavuruyoruz topaklanma olabilir panik yapmayın suyunu koyacağız 5 su bardağı ve kaynamaya bırakacağız.
  2. Ara orta karıştırarak bu biçimde eriyecek şeker daha sonra fotoğraftaki üzere büyük fırın tepsisine etimekleri diziyoruz ve şerbetliyoruz ekmekleri şerbetin hepsini kullanın.
  3. ondan sonrasında muhallebi için teremyağı tencereye alıp, eritince 4 yemek kaşığı unu ekleyip, unu kokusu çıkana kadar kavurup, 1 litre sütü ekliyoruz tabi bu ortada süratlice çırpıyoruz daima ve şekeri koyup, karıştırarak kaynatıyoruz.
  4. Fokurdayınca ocaktan alıp, 1 paket vanilyayı ekleyip güzelce telle çırpıp, ekmeklerin üzerine döküp düzgünce her yerine yayıp buzdolabına kaldırıp, 2 saat dinlendiriyoruz.
  5. daha sonra kremşantiyi çırpıp, üzerine sürüp, tekrar dolaba kaldırıyoruz 2 saat daha dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun:)
Karamel Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst