Karamelizeli Kabak Tatlısı (bu biçimdesini Yiyen Başkalarını Unutuyor)

RenkliDusler

Active member
Karamelizeli Kabak Tatlısı (bu biçimdesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kilo dilim bal kabak
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (Karamelize ederken eklenecek)
  • 2 tane karanfil
Üzerine

  • Ceviz tahin
  • Kaymak
Karamelizeli Kabak Tatlısı (bu biçimdesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soyulmuş yıkanmış doğranmış kabaklarımızı tencereye dizelim.
  2. Üzerine şekerin 2 su bardağını ekleyelim. Geceden sabaha kadar kendi kendine sulanacaktır (kendi suyuyla daha lezzetli pişiyor )
  3. Sulanan kabaklarımızı ocağa alalım.
  4. Evvel yüksek ateşte daha sonra altını kısalım çatal ile şişmesini denetim edelim (her kabak cinsi farklıdır pişme müddeti de değişir )
  5. Öbür taraftan şekeri tavaya alalım.
  6. Ocağın altını kısalım. Kaşık kullanmadan şekerin erimesini bekleyelim yakmayalım eriyen keramelize olan şekerin üzerine 2 su bardağı bardak suyu ek edelim sertleşecek şeker problem değil şeker eriyene denk ocaktan almayalım eriyen şekeri ocaktan alalım.
  7. Karamelizeli şerbeti kabakların üzerine dökelim fırın tepsisine alalım.
  8. Üzeri kızarana denk pişirelim.
  9. Kabaklarımızı dışı çıtır çıtır olup içi lokum üzere yumuşacık olacak kozadan kabaklarımızı soğumasını bekleyelim.
  10. Serviste üzerine tahinle ceviz modülü isteyen kaymak ile yapabilir bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz ????????deneyenlere şimdiden afiyet olsun
    ❤
    .
Karamelizeli Kabak Tatlısı (bu biçimdesini Yiyen Başkalarını Unutuyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst