RenkliDusler
Active member
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
.
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 125 gram margarin
 - 2 su bardağı irmik
 - 2 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı su
 - 1 su bardağı süt
 - 1 pk vanilya
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini tencerede eritiyoruz.
 - Akabinde irmiği ekliyoruz 10 dk büyük ocakta kısık ateşde renk alana kadar yani krem renginden sutlu kahve rengi olana kadar kavuruyoruz.
 - Akabinde şeker koyup orta ocakta kısık ateşde 15 dk kadar yani rengi yeterlice yoğunlaşıncaya kadar kavuruyoruz.
 - Süt ve suyu bir kabın içine koyup bir ediyoruz ve tencereye dökerken bi yandan süratli hızlı karıştırıyoruz ki şekeri topaklanmasın.
 - Suyu çekene kadar daima karıştırarak yarım saat kadar pişiriyoruz.
 - Çok koyu olmuyor kıvamı ve yarım saatin akabinde ocaktan alıyoruz.
 - Tepsiye yahut oval borcama döküyoruz ve biraz kendini çekmesi için dinlendiriyoruz.
 - Ilık biçimde kaşıkla tatlı tabağına koyup servis ediyoruz.
 
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı