RenkliDusler
Active member
Kazandibi Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1,5 lt süt
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 paket vanilya
 - 1 çay bardağı un
 - Yarım su bardağı nişasta
 - 1.5 yemek kaşığı tereyağı
 - 3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye süt, un, nişasta ve vanilini koyup karıştırmaya başlıyoruz.
 - Karıştıktan daha sonra toz şekeri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımı kesinlikle aralıksız olarak karıştırmalısınız.
 - Karışımın topaklanamaması lazım. Karışımımız yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırılarak pişiriyoruz.
 - daha sonra altını kapatıp 1 yemek kaşığı tereyağını da ekliyoruz.
 - Tereyağı tatlının ortasında eriyene kadar karıştırıyoruz.
 - Evvelden tereyağı ile yağladığımız tepsimize 3 yemek kaşığı pudra şekerini tepsinin her tarafına eşit olacak biçimde döküyoruz.
 - Ocağın altını açıp muhallebiden kaşık kaşık pudra şekerinin üzerini kaplayacak kadar döküyoruz.
 - İnce bir katman olması kâfi olacaktır. Tüm tatlıyı bu süreçte dökmüyoruz.
 - Tepsiyi hareket ettirerek her tarafındaki tereyağının eriyip tatlıyı kaynatmasını sağlıyoruz.
 - Bu süreci yaparken elinizi yakmamaya dikkat edin. Kaynayan tatlının üstüne tencerede kalan tüm muhallebiyi de döküp tepsinin her tarafına dağıtıyoruz.
 - Biz bu süreçte silikon spatula kullandık. Siz de kullanacaksanız spatulayı tepsiye değdirmeden kullanmamanızı öneririz.
 - Kazandibi tatlısını yapmak için tabanı düz bir tepsi kullanmalısınız.
 - Tabanı düz bir fırın tepsisi yahut ısıya güçlü bir borcam kullanabilirsiniz.
 - Tepsinizin kalınlığına göre pişme müddeti değişebilir.
 - Eklediğimiz muhallebide kaynayıp tepsinin yanlarında yanıklar olmaya başlayınca tatlının ortasını yavaşça açıp tatlının tabanındaki yanıkların oluşumuna kadar tepsiyi ocak üzerinde hareket ettire ettire pişiriyoruz.
 - Delik delik yanıkları gördükten daha sonra 10 dakika daha pişiriyoruz. Yanıkların oluşumu ateşin suratına nazaran değişebilir. Orta ateşte pişirmenizi öneririm.
 - Tatlı piştikten daha sonra en az 3 saat dinlendirilmeli ve soğumalı. Yoksa tatlıyı çeviremezsiniz.
 - Soğuyan tatlıyı dilediğinizce dilimleyip bir spatula yahut hamur keseceğiyle katlamaya başlıyoruz.
 - Bu süreci yapmak için tatlının tepsiye değen kenarlarını bıçakla kesersiniz daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.