Kıbrıs Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti yapıp bir köşede dinlendirip, soğumaya bırakıyoruz.
  2. çabucak sonrasında kek gereçleri şeker ve yumurtayı güzelce çırpalım.
  3. En son materyalleri ekleyelim ve orta uzunluk pişirme kabına dökelim.
  4. 160 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.
  5. Pişen kek fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
  6. Gelelim üzerine; lezzet katacak kremaya derin bir kapta süt, nişasta, şeker ve vanilya kaynamaya başlayana kadar karıştırılır .
  7. En son muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp kremşanti eklenerek yeterlice çırpın ve soğuyan kekin üzerine eşit olarak yayalım.
  8. En son süsleme yapılır ve buzdolabında 6 saat dinlendirilir servise hazır afiyet olsun ????????????????????????????????????????????????????????????????????????.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst