Kivili Küçük Pastacıklar

RenkliDusler

Active member
Kivili Küçük Pastacıklar Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım kutu süt kreması
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 paket toz kremşanti
  • 3-4 adet kivi
Kek için

  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 3, 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 15 yaprak ıspanak yaprağı
Kivili Küçük Pastacıklar Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir tencereye süt, un, nişasta, şeker alalım ve karıştıralım. Kıvamı yoğunlaşana kadar çırparak pişirelim.
  2. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  3. Soğuması içi diğer bir kaba aktaralım. Ortada karıştırarak soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyan kremamıza yarım kutu süt kremasını ve toz kremşantiyi ekleyip 3-4 dakika çırpalım.
  5. Ispanak püresi için birinci vakit içinderda ıspanak yapraklarını rondoya alınır, üzerine süt eklenir ve püre haline getirilir.
  6. Başka bir çırpma kabında yumurtalar ve şeker beyaz köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır.
  7. Süt ve püre halindeki ıspanak da ek edilerek çırpmaya devam edilir.
  8. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpılır.
  9. Hazırlanan kek pişirme kağıdı serilmiş tepsiye boşaltılır ve öncesinden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45 dakika denetimli olarak pişirilir. Pişen kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
  10. Soğuyan kek yuvarlak bir kalıpla şekillendirilerek kesilir.
  11. Kestiğimiz kiviler görüntüde görüldüğü üzere kenarlara yerleştirilir.
  12. Hazırladığımız krema sıkma torbasına alınarak kekin ortasına sıkılır 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten daha sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
Üst