RenkliDusler
Active member
Klasik(sıradan)Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 3 yumurta
 - 1 su baradağından biraz eksik şeker (200 ml ölçü bardak)
 - 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağında iki parmak eksik sıvı yağ
 - Vanilya
 - Kabartma tozu
 - Un
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri mikserle 3-5 dk içinden güzelce çırp (bence kekte en kıymetli şeylerden 1. si bu şekerle yumurtanın fazlaca hoş çırpılması).
 - ondan sonrasında süt, sıvı yağ, az birde burda çırpın.
 - ondan sonrasında katı gereçler un, vanilya ve bir paket kabartma tozu elekle eleyerek kat.
 - Demir kaşıkla karıştır hepsini birebir istikamete hakikat iki dakika.
 - Kekin kıvamı kaşığınızda dolu kalacak kıvamda.
 - Kalıbı hem katı yağ ile yağla biraz un serp.
 - 180° (benim fırın 1 saatte pişirdi), sizin bu kadar sürmeyebilir. Afiyet olsun.