Komplo teorisyenleri, Trump’ı suçlamak için sosyal medyayı araştırıyor

BadılCan

Member
Aşırılık yanlıları ve komplo teorisyenleriyle bağlantılı sosyal medya kanallarında Perşembe günü insanlar, eski Başkan Donald J. Trump’ın görevden alınması için bir açıklama aradılar, bazıları onu etkisini ortadan kaldırmak için Demokratik bir cadı avının kurbanı olmakla suçladı ve diğerleri ona bir büyükusta dedi. , başkanlığı geri kazanmak için siyasi satranç oynuyor.

Dağınık tepki, Bay Trump’ın 2020 seçimlerini kaybettikten sonra büyük bir destekçi grubu Kongre Binası’na baskın düzenlediğinden beri gücündeki değişimi yansıtıyor. O zamandan beri, Bay Trump’ın siyasi hareketi birçok seçim yenilgisine katlandı. Kongre Binası’na yapılan saldırının ardından bazı taraftarlar hapse atıldı. Sosyal medya manzarası değişti ve Bay Trump’ın dijital erişimi, ilk olarak geçen yıl başlattığı ve Twitter ve Facebook’tan çok daha az kullanıcısı olan sosyal ağ Truth Social’da yayınladığı bir taahhütle sınırlı olmaya devam ediyor.

Bay Trump, beklenen görevden alma yaklaşırken tabanını toplamaya çalıştı ve Cumhuriyetçilerden geniş destek topladı. Bay Trump’ın son zamanlarda destekçilerine olası tutuklanmasını protesto etme çağrıları sessiz bir yanıtla karşılandı.

Perşembe günü iddianameyle ilgili çevrimiçi konuşmalar, net bir yön eksikliğini yansıtıyor gibi görünüyordu. Telegram’daki QAnon hesapları, Bay Trump’ı desteklemek için “plana güven” ve “fırtına üzerimizde” gibi komplo teorisiyle ilgili sloganlar yayınlamaya başladı. Trump’ın seçmen dolandırıcılığına ilişkin asılsız iddialarını tekrarlayan bir radyo sunucusu olan Dan Bongino, Truth Social’da “polis devleti burada” diye yazdı. Bazı kullanıcılar, iddianamelerin yalnızca Bay Trump’a desteği artıracağını ve 2024’te yeniden seçilmesini kazanmasına yardımcı olacağını iddia etti.


Davaya nezaret eden Manhattan Bölge Savcısı Alvin L. Bragg ile Demokrat finansçı ve mega bağışçı George Soros arasındaki bağlar hakkında abartılı haberler yayılmaya devam etti. Bir Arizona Cumhuriyetçisi olan Temsilci Paul Gosar, sosyal ağ Gab’da Bay Bragg’ın “bir Soros savcısı” olduğunu yazdı, ancak Bay Soros’un bir sözcüsü Bay Bragg ile hiç tanışmadığını veya kampanyasına doğrudan bağışta bulunmadığını söyledi. (Bay Soros, Bay Bragg’ı destekleyen ilerici bir ceza adaleti grubu olan Color of Change’in siyasi koluna 1 milyon dolar bağışladı.)

Bay Bragg ve Bay Soros’a yönelik tehditler, insanların Bay Bragg’ın evini ve çocuklarını izlediği iddiaları, Trump destekçilerine “silahlarınızı alın” çağrıları ve “gitme zamanı geldiğinde” soran gönderiler dahil olmak üzere, iddianameyle ilgili çevrimiçi tartışmaları körükledi. “. Truth Social’da bazıları, eski başkanın Florida’daki konutu olan Mar-a-Lago’nun silahlı savunması çağrısında bulundu.

Aşırı sağcı kanallardaki gevezeliklerin çoğu, koordineli bir çabadan ziyade bir hava atma veya tahmin yapma girişimi gibi görünüyordu. Bazı kullanıcılar barışçıl protesto çağrısında bulundu ve diğerlerini suçlamalar hakkında daha fazla şey öğrenilene kadar duygularına göre hareket etmeye direnmeye çağırdı.
 
Üst