RenkliDusler
Active member
Kral Tacı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için;
- 3 tane yumurta(küçükse 4 tane)
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 3 su bardağı un (200 ml ölçülü)
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 4 tane elma
 - 2 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 3 yemek kaşığı kuş üzümü
 - Küçük bir kase antep fıstığı yada ceviz,fındık
 
- 6 tane baklava yufkası
 - 2 yemek kaşığı teremyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları soyup küçük küpler formunda doğrayalım.
 - Toz şeker ekleyip kavuralım.
 - Ocaktan alıp,tarçın,ceviz ve kuş üzümünü ekleyip soğumaya bırakalım.
 - Teremyağı eritelim.
 - Yufkaların birini tezgaha alıp iki tarafını yağlayalım.
 - Üzerine bir yufka daha serip onuda yağlayalım.
 - Soldan sağdan hafifçeçe ortaya gerçek büzerek kelepçeli kalıba yerleştirelim.
 - Diğer yufkaları da yağlayarak ikişerli olarak dizelim.
 - Kek için yumurtayı şekerle çırpalım.
 - Diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım .
 - Yufkalı tabanın ortasına kek harcını dökelim.
 - Üzerine elmalı karışımı yayalım.
 - Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ,afiyet olsun.