RenkliDusler
Active member
Limonlu Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4-5 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı un
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - Yarım su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 paket hazır çikolata sosu
 - 2 paket kremşanti
 - Limon ve portakal rendesi
 - 1,5 su bardağı süt (Kek pişince üstüne dökülecek)
 
- Damla çikolata
 - Toz fıstık
 - Çilek (İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz)
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpalım.
 - hemen sonrasında sütü, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyip tekrar çırpalım.
 - Dikdörtgen borcamda yaklaşık 30 dk. 160 derecede keki pişirin.
 - Kek pişince sütün daha çabuk içine girmesi için çatalla delikler açalım ve 1,5 su bardağı sütü kekin üstüne dökelim.
 - Kek pişene kadar kremşantimizi ve çikolatamızı hazırlayıp, soğumaya bırakalım.
 - Isladığımız kekin üzerine soğuyan kremşantimizi dolaptan çıkarıp, kekimizin üzerine yayalım.
 - hemen sonrasında soğumaya bıraktığımız çikolata sosumuzu kremşantimizin üzerine dökelim ve işte bitti artık ağlayan pastamızın üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
 - Ben toz antep fıstığı ve çilek kullandım bu ikiliyi sütlü tatlılarıma hayli yakıştırıyorum. Haydi artık sizde deneyin afiyet olsun