RenkliDusler
Active member
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
 - 1.5 su bardağı şeker
 - 1 adet limon kabuğu rendesi
 - 1 adet limonun suyu
 - 2 yemek kaşığı haşhaş
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2 su bardağı un
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimizi hazırlamak için; evvela derin bir çırpma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser yardımı çırpıyoruz.
 - Üzerine yağ, yoğurt ve limon suyunu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
 - hemen sonrasında un, kabartma tozu ve vanilya, limon kabuğu rendesi, ve haşhaşı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
 - Kek hamurumuz güzelce karıştıktan daha sonra hamurumuzu yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
 - Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
 - Fırından çıkardığımız kekimizi soğuduktan daha sonra dilediğimiz üzere süsleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.