Lotus Cheesecake

RenkliDusler

Active member
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

Tabanı için:

  • 170 gram lotus bisküvi
  • 60 gram tereyağı
Kreması için:

  • 750 gram quark (labne peyniri)
  • 250 gram krem peynir
  • 250 gram şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 110 ml süt
  • 200 ml ay çiçek yağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya tozu
Üzeri için:

  • Lotus kreması
Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Alt tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz ve erimiş tereyağla karıştırıyoruz.
  2. Fırın kalıbının altına yağlı kağıt yerleştiriyoruz ve bisküvileri bir kaşık sayesinde yayıyoruz.
  3. Yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
  4. Kreması için yumurta ve vanilya tozu hariç bütün materyalleri karıştırıyoruz.
  5. Makina kullanmıyorum hava birikmemesi için.
  6. En son yumurtayla vanilya tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  7. Kremayı da fırın kabına koyuyoruz.
  8. Fırın kalıbının etrafını aluminyum folyo ile sarıyoruz. bu biçimdelikle kenarları kızarmıyor.
  9. 170 derece evvelde ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz.
  10. 50 dakkadan daha sonra fırın kapısını açıp bırakıp yarım saat daha bekletiyoruz.
  11. Bir tencereye sıcak su kaynatıp lotus kreması ortasında ısıtıyoruz.
  12. En son cheesecake biraz soğuduktan daha sonra lotus kreması üzerine döküyoruz.
  13. İsteyen üzerine geriye kalan bisküvileri koyabilirsiniz.
    Şimdiye kadar bu pastayı beğenmeyen olmadı. Kesinlikle deneyin .
Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst