RenkliDusler
Active member
Meyveli Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 adet yumurta
 - 1.5 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı süt
 - 2 çay bardağı un
 - 1 pk vanilya
 - 1 pk kabartma tozu
 
- 2 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı şeker
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1 pk vanilya
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 
- Çilek, muz, kivi (yada dilediğiniz elinizde olan meyvelerle de süsleyebilirsiniz)
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar güzelce çırpalım.
 - Süt ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpalım.
 - En son un kabartma tozu ve vanilya ekleyip güzelce karıştıralım.
 - Yağlanıp unlanmış tart kalıbımıza kek harcımızı dökelim ,bi kaç defa tezgaha sertçe vuralım .
 - Evvelce ısıtılmış 180°fırında 10 -15 dk denetimli bir biçimde pişirelim.
 - Kekimiz pişerken muhallebisini hazırlayalım.
 - Vanilya ve tereyağ hariç başka gereçleri tencereye alıp kıvam alıp fokurdayana kadar karıştırarak pişirelim .
 - Pişen muhallebiyi ocaktan alalım.
 - Vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştıralım ve ılımaya bırakalım.
 - Pişen kekimizi servis tabağına çevirelim.
 - Üzerine ılımış muhallebiyi dökelim ve düzeltelim .
 - En son üstüne dilimlenmiş meyveleri sıra sıra dizelim ve servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.