Muhallebili Havuçlu Kek

RenkliDusler

Active member
Muhallebili Havuçlu Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı havuç (rende)
  • 1 su bardağı ceviz (küçük kıyılmış)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı 2 parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı 1 parmak eksik toz şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilin
Muhallebili Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar düzgünce çırpalım.
  2. Akabinde tüm toz gereçleri eleyip ekleyip çırpalım.
  3. Uygunca karıştıktan daha sonra rendelediğimiz havucu, kıydığımız cevizi kek karışımıza ekleyip spatula ile karıştırıp yağladığımız dikdörtgen borcama döküyoruz.
  4. Evvelden ısınmış 170°lik fırına gönderip 20-30 dakika içinde pişiriyoruz denetim edip çıkaralım bir daha.
  5. Muhallebimizin gerecini tenceremize alıp karıştıra karıştıra pişirelim.
  6. Ilımış olan kekimize birinci sıcaklığı çıkan muhallebimizi döküyoruz.
  7. Dinlendirdiğimiz keki servis yapabiliriz afiyet olsun ????.
Kekimiz ılık muhallebimiz sıcak olacak.
 
Üst