Muhallebili Tart Kek

RenkliDusler

Active member
Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri uygun bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve süt ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu azar azar dökerek çırpma sürecini sürdürüyoruz.
  4. daha sonrasında karışımı, yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
  5. Öncesinde ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Kekimiz pişerken tencereye süt, un ve şekeri koyup orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Tereyağı ve vanilyayı ek edip bir süre çırpıyoruz ve akabinde soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kek ve muhallebinin ikisi de soğuyunca muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz.
  9. Üzerini böğürtlen ve narla süsleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.
Muhallebili Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst