RenkliDusler
Active member
Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
Not EkleTarifi Yazdır
								Kek için:
- 1 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı süt
 - 1,5 su bardağı un
 - 2 adet yumurta
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 2 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 3 yemek kaşığı un
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygun bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz.
 - Sıvı yağ ve süt ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
 - Kakao, kabartma tozu, vanilin ve unu azar azar dökerek çırpma sürecini sürdürüyoruz.
 - daha sonrasında karışımı, yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
 - Öncesinde ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
 - Kekimiz pişerken tencereye süt, un ve şekeri koyup orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
 - Tereyağı ve vanilyayı ek edip bir süre çırpıyoruz ve akabinde soğumaya bırakıyoruz.
 - Kek ve muhallebinin ikisi de soğuyunca muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz.
 - Üzerini böğürtlen ve narla süsleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.