RenkliDusler
Active member
Negrolu Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya
Not EkleTarifi Yazdır
								Pandispanya
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - Yarım çay bardağı sıcak su
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 1 su bardağı + çeyrek su bardağı un
 - 1 tatlı kaşığı kakao
 
- 2,5 su bardağı süt
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 3 yemek kaşığı un
 - 3 yemek kaşığı nişasta
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 paket vanilya
 - 3 paket krem şanti
 
- 1 tatlı kaşığı sürülebilir kahvaltılık çikolata
 - 1 tatlı kaşığı kakao
 - 4-5 tane robottan geçirilmiş negro bisküvi
 - 80 gr bitter çikolata
 - Veya hazır çikolata sosu
 - İçine ve üzerine fıstık draje
 - 1 paket negro bisküvi (oreo da kullanılabilir)
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pandispanya için.Yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
 - Ayrı kaplara koyalım.
 - Yumurta sarısını toz şeker ile çırpalım.
 - sonrasındasında sıcak suyu ekleyelim ve un vanilya kakao ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpalım.
 - Yumurta beyazlarını epey az tuz ile köpürtelim.
 - Diğer karışıma yumurta beyazını söndürmeden yavaşça yedirelim.
 - Dilediğimiz kek kalıbına dökelim.
 - Üzeri yeterlice kızarıp kabarana kadar denetimli olarak pişirelim.
 - Kreması için.Sütü tencereye alalım.
 - Vanilya ve teremyağ haricinde tüm gereçleri ekleyip evvel karıştıralım. Karıştırarak pişirelim.
 - Pişmeye başlayınca ocaktan alalım ve vanilya ve teremyağ ekleyelim.
 - Buzdolabında en az 1-2 saat soğutalım.
 - Krem şantiyi çırpalım ve üzerine sürülebilir kahvaltılık çikolata, kakao, ve robottan çektiğimiz bisküvileri ekleyelim.
 - Bunu dış kaplama ve süslemesinde kullanacağız.
 - Pandispanya eşit biçimde kesilir.
 - Aralarına hazırladığımız pastacı kreması sürülür draje koyulur.
 - Dışı hazırladığımız krema ile kaplanır.
 - Süslemeye geçmeden çikolata sosu ile kenarlarından akacak biçimde yayalım.
 - Kalan krem şanti harcı ile fotoğraftaki üzere süslemeler yapılabilir. Negro bisküvi ve çikolata sosundan süsleme de kullandım. Afiyet olsun ????.