RenkliDusler
Active member
Nişastalı Sulu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet yumurta
 - 1,5 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı sıvıyağ
 - 1 çay bardağı su
 - Yarım çay bardağı yoğurt
 - 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeli)
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 1,5 yemek kaşığı kakao
 - 6 yemek kaşığı un (Kontrollü olun)
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri beyaz oluncaya kadar düzgünce çırpın.
 - sonrasındasında üzerine sıvı yağ,su ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpın.
 - Çırptığınız harcın üzerine kakao hariç öteki gereçleri eleyerek ilave edin ve güzelce karıştırın. Hazır olan kek harcının 1/3’ü kadarını katı yağla yağlayıp unladığınız kalıba dökün.
 - Kalan harca kakao ve 1 yemek kaşığı su ekleyip karıştırın ve onu da beyaz harcın üzerine dökün.
 - Hazır olan keki 180 derecelik fırında evvel 15 dakika yalnızca altı açık olarak çabucak sonrasında alt üst açık olarak pişirin. (benim kekim 35 dakikada pişti. )
 - Pişen keki soğuyunca servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????????????????ben küçük uzunluk kek kalıbı kullandım. Siz kalıbınız büyükse ölçüleri arttırabilirsiniz.