RenkliDusler
Active member
Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1 litre süt
 - 9 yemek kaşığı irmik
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 paket vanilya
 
- 2 su bardağı portakal suyu
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 3 yemek kaşığı şeker
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye süt, şeker, irmik ve vanilya alınır yoğunlaşana kadar pişirilir.Koyulaşınca ocaktan alınır.
 - Tart kalıpları ıslatılır bu biçimdece kalıptan daha kolay çıkarılır.
 - Kalıplara hazırladığımız karışım paylaştırılır, ve buzdolabında soğuması için en az 1 saat bekletilir.
 - daha sonra küçük bir tencerede portakal sosu için portakal suyu, nişasta ve vanilya eklenir ve güzelce çırpılır.
 - Yoğunlaşana kadar ocakta kaynatılır.
 - Yoğunlaşınca ocaktan alınır.
 - Dolapta soğumuş tatlı alınır ve kalıplardan çıkarılır.
 - Üzerine ılık portakal sosu eklenir ve dilediğiniz üzere süslenir.
 
Portakal Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı