RenkliDusler
Active member
Portakallı Kek Teremyağlı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 adet yumurta orta boy
 - 1 su bardağının yarısı kadar teremyağ eritip soğutulmuş
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 2,5 su bardağı un unun kalitelisine göre değişir akışkan hamur olacak
 - 1 adet portakal rendesi
 - 1 adet portakal suyu yaklaşık 1 su bardağı
 - 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı daha şeker
 - 1 su bardağı süt yahut taze yoğurt
 - 1 paket kabartma tozu
 
- Beyaz çikolata
 
Not EkleTarifi Yazdır
- İlkönce şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın.
 - sonrasındasındada yağ ve teremyağ, yoğurt, portakal suyu ve rendesi karıştırın.
 - Unu eleyerek üzerine kabartma tozu nu ekledim.
 - 24 cm kek kalıbını teremyağla yağlayıp, buzdolabında beklettim 
	
	
		
		
	
	
	
	
	
	 - 180 derece de 40 dakika da hazır afiyet olsun.
 - Üzerini hazır çikolata sosuyla süsleyebilirisiniz.