Portakallı Kek Teremyağlı

RenkliDusler

Active member
Portakallı Kek Teremyağlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta orta boy
  • 1 su bardağının yarısı kadar teremyağ eritip soğutulmuş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un unun kalitelisine göre değişir akışkan hamur olacak
  • 1 adet portakal rendesi
  • 1 adet portakal suyu yaklaşık 1 su bardağı
  • 1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı daha şeker
  • 1 su bardağı süt yahut taze yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
Üzerini süslemek için;

  • Beyaz çikolata
Portakallı Kek Teremyağlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlkönce şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın.
  2. sonrasındasındada yağ ve teremyağ, yoğurt, portakal suyu ve rendesi karıştırın.
  3. Unu eleyerek üzerine kabartma tozu nu ekledim.
  4. 24 cm kek kalıbını teremyağla yağlayıp, buzdolabında beklettim
    ✅
    ✅
    ✅
    ✅
  5. 180 derece de 40 dakika da hazır afiyet olsun.
  6. Üzerini hazır çikolata sosuyla süsleyebilirisiniz.
Portakallı Kek Teremyağlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst