PUBG: BATTLEGROUNDS, Free-To-Play’e geçişinin akabinde büyüme gösteriyor

GonulYolcusu

Global Mod
Global Mod
KRAFTON, Inc. bugün PUBG: BATTLEGROUNDS’un 12 Ocak 2022’de fiyatsız oynanmaya (free-to-play) geçişi sırasında Steam’de en üst sıradaki oyun olduğunu deklare etti. Toplam 690,000’den çok faal oyuncunun Battlegrounds’a giriş yapmasıyla bu dönüm noktasına ulaşıldı. Son devir gerçekleşen free-to-play’e geçiş, dünya çapında tanınan olan battle royale oyununu her zamankinden daha erişilebilir kılmakla kalmadı, beraberinde oyunun 2017’de birinci piyasaya sürüldüğü vakte emsal büyüme oranlarını da ortaya koydu.

Oyunun F2P’ye geçişini takip eden haftada yeni oyuncu oranları, 2017’deki oyuncu büyüme oranını geride bırakarak %486’lık bir artış gördü. Ayrıyeten Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS), Güneydoğu Asya ve Güney Amerika üzere aşikâr bölgelerde yeni kullanıcı büyümesi daha yüksek bir oranda (%537) arttı. birebir vakitte F2P’dilk evvelki haftaya kıyaslandığında, oyunun ortalama oynama müddetinde değerli artışlar görüldü, PC ve konsollardaki ortalama oyun müddeti haftadan haftaya %100 artarken PlayStation oyuncularının oynama müddetinde %400 artış kaydedildi.

Oyuncular, Temel İdman Modu, Yapay Zeka İdman Maçları ve lobi eğitimlerini içeren yeni eğitimlere yöneldiler ve bu, elde edilen datalara nazaran bu geçiş sırasında en epey oynanan içerik haline geldi. Bu eğitimler, yeni oyuncuları faal bir biçimde oyuna dahil etmek ve bir müddetdir uzakta olan eski oyuncuları yenidendan karşılamak için tasarlanmıştır. Ayrıyeten yakın vakitte piyasaya sürülen Taego savaş alanı ve oyuncuların favorisi Erangel savaş alanı, 12 Ocak’tan bu yana en hayli oynanan haritalar oldu.

Son muvaffakiyetleri ve son F2P geçişini kutlamak maksadıyla, KRAFTON ayrıyeten en etkin oyuncularını ödüllendirmek ismine bir “Giriş Yap Etkinliği”ne de konut sahipliği yapacak. Oyunu 28 Ocak 03:00 (TSİ) ile 31 Ocak 02:59 (TSİ) saatleri içinde en az bir saat oynayan rastgele bir oyuncu “giriş yaptığı” her gün için özel mükafatlar alacak. tıpkı vakitte, oyuna en az üç kere, 18 Şubat saat 02:59’a kadar (TSİ) giriş yapan oyuncular özel Yörünge Öncüsü görünümleri de kazanabilirler. Her bir hafta, oyuncuların Yörünge Öncüsü görünümünü kazanabilecekleri eşsiz bir renk çeşidi (Yeşil Öğrenci, Pembe Öğrenci, Sarı Öğrenci ve Mavi Öğrenci) sunacak.

PUBG: BATTLEGROUNDS, 2017 yılında Steam üzerinden Erken Erişim’e çıktığında, battle royale oyun çeşidini tanınan hale getirdi ve bugüne kadar PC ve konsollarda 75 milyondan fazla satarak tüm vakit içinderın en epey satan oyunlarından biri oldu. PUBG: BATTLEGROUNDS piyasaya sürülmesinden bu yana geçen yaklaşık beş yıl ortasında, birinci muvaffakiyetinden itibaren büyümeye ve yeni haritalar, oyun modları ve oyun özellikleri dahil; tertipli oyun içi güncellemeleri ile gelişmeye devam etti. PUBG markası hem de bir multimedya franchise’ına dönüştü ve PUBG Esports üzere öteki teşebbüslere, PUBG Universe ile lore kıssasını genişletmesine ve yakın vakitte piyasaya sürülen taşınabilir oyun NEW STATE MOBILE üzere oyunlara yöneldi.
 
Üst