Pudingli Islak Kek

RenkliDusler

Active member
Pudingli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 kaşık kakao
  • Un
Keki ıslanmak için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;

  • Puding
  • Süt
Pudingli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Oda ısısındaki yumurtayı şekerle birlikte köpüren kadar çırpalım.
  2. Diğer malzemeleride ekleyerek yavaşça karıştıralım unu denetimli biçimde ekleyelim.
  3. Yağladığımız borcama karışımı dökelim. 180 derecede pişirelim.
  4. Kürdanı keke batIralım pak çıkarsa pişmiş demektir.
  5. Tencereye şutu kakao ve çekeri ekleyelim.
  6. Kaynamadan altını kapatalım.
  7. Sosu daha güzel çekmesi için kekin birkaç yerine çatal yahut kurdan batıralım.
  8. Ilık olan keke sosu dökelim.
  9. Pudingi üstündeki tarife nazaran yapalım ve kekimizin üzerine dökelim.
  10. Dilimleyip, hindistan cevizi ile servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Pudingli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst