RenkliDusler
Active member
Retro Çiçek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için;
- 4 adet yumurta
 - 1 bardak şeker
 - 1 bardak un
 - 1 paket kabartma tozu
 
- 125 gr teremyağ
 - 3 bardak süt
 - 3 kaşık un
 - 1,5 kaşık nişasta
 - 1 bardak şeker
 - 2 yumurta sarısı
 - 1 paket toz şanti
 
- Süt
 
- Çiçek ve çikolata
 - Aralara koymak için;
 - Muz ve çilek
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu eleyerek ekliyoruz. Kalıba döküp, 180 derece ısınmış fırında 40 dakika pişiyoruz.
 - Krema için: teremyağ ve şanti hariç başka materyalleri tencereye koyup pişiriyoruz. Ocaktan alıp teremyağı ekliyoruz. Karıştırarak soğutuyoruz. Toz şantiyi ekleyip, çırpıyoruz. Pürüzsüz bir krema elde ediyoruz.
 - Keki 3 eşit kesime bölüyoruz. 1 parçayı sütle ıslatıyoyuz. Kremadan sürüyor ve meyveleri koyuyoruz. 2. Keki keki koyup birebir süreci uyguluyoruz.
 - 3. Keki üzerine kapatıp pastamızın etrafını kalan kremayla kaplıyoruz. Orta ara kek görünecek biçimde bir sıvama yapıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
 - Çikolatayı benmari yordamı eritip, pastamızın kenarlarına drip imajı vererek sıkıyoruz. Gold toz boyayla çikolatanın üzerinden giderek retro imgesi veriyoruz. En son üzerini çiçeklerle süslüyoruz. Bir gece dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.