RenkliDusler
Active member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ ya da sanayağ
 - 1 adet kabartma tozu
 - 1 çay kaşığı karbonat
 - 1 vanilya
 - 1 çay bardağı irmik
 - 1 çorba kaşığı yoğurt
 - 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
 - 2 ,5- 3 su bardağı un (markasına bakılırsa değişebilir)
 
- 3 ,5 su bardağı şeker
 - 4 ,5 su bardağı su
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğuk şerbete gereksinimimiz olduğu için evvel şerbeti hazırlayalım. İster karamelize şeker üstüne su, ister su ve şekeri birlikte pişirerek şerbet yapalım ve soğumaya bırakalım.
 - Birkaç damla limon sıkarsanız lezzeti artacaktır.
 - Hamuru için:Un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım ve homojen kıvam alana kadar yoğuralım. Unutmayın katı yağ oda sıcaklığında olmalı.
 - çabucak sonrasında unu denetimli olarak, yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım, hamur pürüzsüz ve kulak göğsü kıvamında olmalıdır. Kıvama gelen hamuru form vererek yağlı kağıt üstüne dizelim ve üstüne yumurta sarısı sürelim.
 - Tatlımız pişerken kabaracaktır bu sebeple aralıklı dizelim.
 - En son çatalla çizik halini verip 180 derece öncesinden ısıtılmış fırına atalım.
 - Fırının markasına ve pişirme ayarına nazaran mühlet değişebilir, ben fanlı fırında altlı üstlü 180 derecede 20 – 25 dakika pişirdim. Şerbet soğuk, tatlı ise birinci sıcaklığı çıkmış olmalı. Afiyet olsun ????.